Съвременна поп-денс песен от Азербайджан стана победител в  28-то издание

...
Съвременна поп-денс песен от Азербайджан стана победител в  28-то издание
Коментари Харесай

Малта и Азербайджан победиха в Откритие 2019“

 Съвременна поп-денс ария от Азербайджан стана победител в  28-то издание на единствения оживял във времето български международен  попфестивал " Откритие ". Фестивалът, който открива за международната сцена млади реализатори и основатели на песни е и един от дребното в Европа, провеждащи се в сходен формат с толкоз дългогодишна история.

През последните 2 години фестивалът " Откритие “ промени своя  формат/ най-много заради ограниченото  локално финансиране/, представяйки концертни стратегии и съпътстващи събития, и едвам тази година в него още веднъж се появи международния  конкурс, само че като край на  радиоконкурс за ария с дейното присъединяване на слушатели от разнообразни страни. Песните  финалисти в тазгодишния радио конкурс бяха изпълнени на живона сцената на трагичния спектакъл във Варна. Международно жури с ръководител британския продуцент Антъни Маршал/ който работи с Джей Ло и Джъстин Бийбър, Лейди Лишър и други международни знаменитости/ дефинира премиите.

" Действай! " на композитора Сафаел  от Азербайджан  е песента, която получи най-високия резултатл.Тя беше показана от харизматичния Риад. Освен артист той е модел и киноактьор.Има  наградата за най-хубав артист на филмовия фестивал в Пекин още с първата си роля, а в родината си става любим на публиката в шоуто " Гласът на Азербайджан “.

Българското предложение за ария в " Откритие 2019 " по музика на Щерион Пилидов и Теодора Радилова – " Някъде те има “, текст на Десислава Софранова  в осъществяване на Теодора Радилова  получи 2-ра премия.  Третата награда  в състезанието за ария бе присъдена  на " Дъжд от мемоари “ от Беларус /музика и текст  Едуард Татияни/ в осъществяване на Олга Горничар.

Наградата на радиослушателите получи латвийската песен  " Просто вярваш “ на Янис Лемезис и  Татяна Сибаева, изпълнена от Янис Лемезис и  " Стерео бенд ".

Освен песенния конкурс редом се организира и интернационален конкурс за реализатори, където първата премия завоюва представителката на Малта  Рут Понтели. Наградата  за най-хубав мъжки вокал отиде при Рикардо от Италия, а премията за перспективен реализатор на международната фестивална организация – WAFA бе за Бушра Акьол от Турция.

Дийп Зоун Прожект  представиха  рецитална стратегия със сет от нови композиции, измежду които и последния си  потенциален  хит " Българка ".Гост на феста беше и  английския фънк-поп реализатор Джоузеф
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР